Schade melden

Nester verzekert haar woningen tegen schade door brand en storm. Alleen de woning zelf is verzekerd tegen deze schade. Dit is de opstalverzekering. Uw eigen spullen (de inboedel) zijn hierbij niet meeverzekerd.

Verzeker zelf uw inboedel en huurdersbelang

U bent zelf verantwoordelijk voor schade aan uw eigen spullen. Verzeker zowel inboedel (meubels, vloerbedekking, inrichting etc.) als huurdersbelang. Door huurdersbelang mee te verzekeren, verzekert u ook de eventuele aanpassingen die u in uw woning aangebracht heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een eigen vloer of schutting. Schade aan uw inboedel of eigen aanpassingen meldt u bij uw inboedelverzekeraar.

Schade door Nester

Heeft u geen inboedelverzekering of weigert de inboedelverzekeraar de schade te vergoeden, dan kunt u de schade in uitzonderlijke gevallen verhalen op Nester. Van Nester kunt u uitsluitend schadevergoeding ontvangen wanneer Nester aansprakelijk is. Hiervoor kunt u een schadeformulier invullen. Wij nemen uw formulier in behandeling en beoordelen uw schadeclaim op basis van de gevraagde informatie. Als u schadevergoeding zou ontvangen van Nester, dan is dit op basis van dagwaarde. Veel inboedelverzekeraars kennen schadevergoedingen toe op basis van nieuwwaarde. 

Veel gevraagd over Schade melden

Ik heb per ongeluk schade aan mijn woning veroorzaakt. Wat nu?

U bent zelf verantwoordelijk voor schade aan uw eigen spullen. U verzekert hiervoor zowel inboedel (meubels, vloerbedekking inrichting etc.) als huurdersbelang. Door huurdersbelang mee te verzekeren, verzekert u ook de eventuele aanpassingen die u in uw woning aangebracht heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een eigen vloer of schutting. Hierbij kan de verzekeraar u vragen de waarde van de aanpassingen op te geven. Als u schade heeft veroorzaakt aan de opstal van Nester door oneigenlijk gebruikt zijn de kosten voor uw eigen rekening. Denk bijvoorbeeld aan een brandvlek op het aanrechtblad veroorzaakt door een hete pan.

Bij het uitvoeren van onderhoud hebben jullie schade aan mijn woning of spullen veroorzaakt. Hoe kan ik deze schade verhalen?

Heeft u geen inboedelverzekering of weigert de inboedelverzekeraar de schade te vergoeden, dan kunt u de schade in veel gevallen verhalen op Nester. Ga naar het formulier schade melden. Wij nemen uw formulier in behandeling en beoordelen uw schadeclaim op basis van de gevraagde informatie. Let wel: mocht Nester aansprakelijk zijn voor de schade volgt er een uitkering op basis van dagwaarde. daarom moet bij indienen claim de gevraagde informatie / rekeningen bijgevoegd. worden. Een offerte is niet goed, want hieruit is niet de dagwaarde af te leiden.
Dient u de gevraagde gegevens niet volledig in, dan nemen we de schade niet in behandeling.

Ik heb brandschade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Bluste u de brand zelf en is de schade klein? Dan kunt u contact met ons opnemen via 077 - 476 77 77 voor herstel van de schade in de woning. Bij een grote schade schakelen hulpdiensten ons in. Schade aan uw inboedel regelt u met uw eigen inboedelverzekering. Nester vergoedt de huur over de periode dat de woning niet bewoonbaar was.

Ik huur een woning van jullie. Moet ik een opstalverzekering afsluiten?

De opstalverzekering is door ons geregeld. U hoeft geen opstalverzekering af te sluiten.

Ben ik verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als ik een woning van jullie huur?

U bent niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wij zorgen wel voor een opstalverzekering voor alle woningen. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van andere verzekeringen, zoals inboedel of aansprakelijkheid. Echter heeft u geen verzekering afgesloten kan u de schade niet vanzelfsprekend claimen bij Nester. het is de keuze van de bewoner om geen verzekering af te sluiten en dus ook om bij schade de kosten te dragen.

Ik heb schade aan mijn woning door iemand anders. Wat nu?

U bent zelf aansprakelijk voor het herstel en de eventuele kosten van deze schade. Nester moet zorgen dat bij bv glasbreuk er een veilige situatie is en noodvoorziening aanbrengen zodat woning dicht en af te sluiten is. Deze kosten komen echter ook voor uw rekening. U kunt de kosten verhalen op veroorzaker.

Ik heb inbraakschade aan mijn woning

U moet de inbraak melden bij de politie en bij ons het politierapport aanleveren. Hierna wordt de schade door Nester hersteld en betaald. Zonder politierapport zijn de herstelkosten voor uw eigen rekening.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de schade aan uw eigen spullen. Deze verzekering moet u zelf afsluiten.

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten bij jullie?

Nee, dat is niet mogelijk.

Ben ik verplicht een inboedelverzekering af te sluiten?

Nee, u bent niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten.