Zelf klussen

Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u uw woning misschien aanpassen naar uw eigen wensen. Dit soort aanpassingen noemen we: zelf klussen. Kleine aanpassingen hoeft u vaak alleen maar te melden bij ons. Voor grotere aanpassingen heeft u vooraf onze toestemming nodig. Denk daarbij aan aanpassingen die niet of moeilijk terug te draaien zijn, zoals het slopen van een muur of het bouwen van een terrasoverkapping.

Veel gevraagd over Zelf klussen

Ik wil graag iets aan mijn woning veranderen. Heb ik hiervoor toestemming nodig?

Ja, we horen graag wat u wilt aanpassen. Vul hiervoor het formulier Zelf klussen in. Wij beoordelen uw aanvraag op een aantal voorwaarden. Voldoet uw aanvraag aan deze voorwaarden? Dan geven wij toestemming.

Moet ik altijd toestemming vragen als ik iets in of aan mijn woning wil veranderen?

U hoeft alleen toestemming te vragen voor veranderingen die niet ongedaan te maken zijn zonder de woning te beschadigen. Voor kleine veranderingen die vrij makkelijk weer te verwijderen of te herstellen zijn, hoeft u geen toestemming te vragen. Bijvoorbeeld het aanbrengen van vloerbedekking en gordijnen. Voor alle andere wijzigingen in de woning heeft u wel toestemming nodig. Lees de algemene voorwaarden Zelf klussen voor meer informatie. Vul voordat u aan de slag gaat het formulier in .Wij adviseren of en hoe u de aanpassingen kunt doorvoeren.

Ik wil graag een veranda of uitbouw plaatsen. Mag dat?

Dit is afhankelijk van de situatie. Let op: informeer bij de gemeente of een vergunning nodig is. Is voor uw aanbouw vergunning nodig? Dan moet u die eerst krijgen en kunt u daarna uw aanvraag bij ons indienen. 

Welke woningveranderingen mag ik niet zelf uitvoeren?

Alle installatiewerkzaamheden moeten door een erkende installateur uitgevoerd worden.

Ik wil graag zelf een nieuwe keuken in mijn woning plaatsen. Moet ik daar toestemming voor vragen?

Ja, u moet altijd vooraf toestemming aan ons vragen voor het plaatsen van een keuken. U kunt ook een nieuwe keuken bij ons aanvragen. U kunt dan kiezen uit een aantal kleuren aanrecht bladen frontjes en tegelwerk. Wij vervangen elke 20 jaar het keukenblok. Wilt u de keuken voor die tijd vervangen? Dan moet u dit zelf betalen. Als u de standaardkeuken wilt uitbreiden, dan kunt u dit kopen bij de aannemer.

Ik wil een sleutelkluisje plaatsen bij mijn woning of woongebouw. Mag dat?

Ja dat mag, maar vraag dit eerst bij ons aan via het formulier Zelf klussen. Woont u in een gebouw waar een VVE aanwzig is, dan moet u aan hun toestemming vragen.

Ontvang ik een vergoeding voor de woningverandering die ik zelf heb aangebracht als ik ga verhuizen?

Meestal nemen we een met toestemming aangebrachte woningverandering niet over. Nemen we de voorziening wel over, dan geven we meestal geen vergoeding. Wel heeft u het dan het voordeel dat u de voorziening niet op uw kosten hoeft te verwijderen.

Zorgen jullie voor het onderhoud aan een woningverandering die ik zelf heb aangebracht?

Nee, de aangebrachte woningverandering is uw eigendom en daar voeren wij geen onderhoud aan uit.

Ik wil graag een muur verwijderen in mijn woning. Mag ik dat doen?

U moet altijd vooraf toestemming aan ons vragen voor het verwijderen van een muur. Wij beoordelen per situatie of het mag.

Ik wil een airco plaatsen

Het plaatsen van een airco kunt u bij ons aanvragen. Via een foto/tekening + toelichting moet u aan ons doorgeven waar deze buitenunit geplaatst gaat worden. (Let op! een plaatsing van een buitenunit aan de voorgevel is niet toegestaan).

Zonder deze informatie kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.|
Uw aanvraag kunt u indienen via het formulier Zelf Klussen.

 

Mag ik zelf vloerverwarming installeren?

Nee, zelf installaties aanbrengen zoals cv of vloerverwarming is niet toegestaan. 

Ik heb een aantal weken geleden een zelf klussen aanvraag ingediend, maar ik heb nog steeds geen antwoord. Wanneer krijg ik antwoord op mijn zelf klussen aanvraag?

Antwoord volgt in principe binnen de gestelde termijn die op de site staat (8 weken)