Inschrijven voor een huurwoning

We helpen u graag om een fijne, passende woning te vinden. Samen met 14 Limburgse corporaties bieden wij onze woningen, garages en parkeerplaatsen aan via Thuis in Limburg. We raden u aan om eerst in te schrijven bij Thuis in Limburg, zo kunt u eenvoudig via uw eigen pagina reageren op onze woningen.
De folder van Thuis in Limburg is rechts op deze pagina te downloaden en beschikbaar in 4 verschillende talen.

Locaties van onze woningen:

  • Gemeente Echt-Susteren;
  • Gemeente Beesel;
  • Gemeente Roermond;
  • St. Odiliënberg;
  • Roggel.

Veel gevraagd over Inschrijven voor een huurwoning

Kan ik reageren op een sociale huurwoning?

Algemeen

Het is afhankelijk van uw inkomen of u mag reageren.

Waar vind ik de woningen die te huur worden aangeboden?

Algemeen

Het woningaanbod vindt u op www.thuisinlimburg.nl

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

U kunt reageren op woningen die passend voor u zijn, met name voor wat betreft huishoudgrootte en inkomen. Deze criteria staan aangegeven bij de aangeboden woningen.

Wat is een sociale huurwoning?

Algemeen

Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen voor mensen die niet genoeg geld hebben om een woning te huren in de vrije sector.

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

De sluitingsdatum voor reacties wordt aangegeven in de specifieke advertentie.

Hoeveel sociale huurwoningen verhuren jullie?

Algemeen

In 2019 telde ons bezit 6064 verhuureenheden, waarvan 5512 sociale huurwoningen.

Kan ik reageren op een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Het is afhankelijk van uw inkomen of u mag reageren.

Hoe vaak worden er huurwoningen aangeboden?

Algemeen

Wanneer een woning vrijkomt kan deze voor de verhuur worden aangeboden. Dit kan in principe iedere dag.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Vrije sector huurwoningen zijn huurwoningen met een huurprijs vanaf €808,06. De puntentelling, de maximale huurprijzen en de maximale huurverhoging die gelden voor sociale huurwoningen, gelden niet voor vrije sector woningen. Voor vrije sector huurwoningen is ook geen huurtoeslag mogelijk.

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Op www.thuisinlimburg.nl kunt u zich inschrijven als woningzoekende.

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens wijzigen?

Algemeen

Gegevens kunt u wijzigen via 'mijn account'. Log hiervoor in op www.thuisinlimburg.nl.

Waarom vraagt Nester een inkomensverklaring van de Belastingdienst?

Algemeen

Corporaties moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. Eén van de belangrijkste voorwaarde is dat huurders een woning krijgen die aansluit bij hun inkomen (passend toewijzen uit de Woningwet 2015). Het is daarom belangrijk om precies te weten in welke inkomensgroep u valt. Uw inkomensgroep bepaalt of u kans maakt op de woning, zeer weinig kans maakt op de woning of niet kunt reageren op de woning.

Ik heb een woning aangeboden gekregen en geaccepteerd. Ben ik nu automatisch uitgeschreven als woningzoekende?

Algemeen

Ja, u wordt automatisch uitgeschreven nadat u huurder bent geworden van de woning.

Mijn inkomen is veranderd. Kan ik een geschat inkomen opgeven?

Algemeen

Is uw inkomen in de loop van het jaar veranderd en staat dit nog niet op uw inkomensverklaring? U leest hier wanneer u een geschat inkomen mag opgeven. Wanneer uw inkomen in bijvoorbeeld 2021 veel lager is dan in het jaar 2020, dan kunt u een geschat inkomen opgeven over het jaar 2021. Wanneer u een aanbieding van een woning krijgt, moet u het gewijzigde inkomen kunnen aantonen door middel van de laatste drie loonstroken en een recente inkomensverklaring van de Belastingdienst. Wanneer uw inkomen in bijvoorbeeld 2021 hoger is dan in het jaar 2020, dan kunt u geen geschat inkomen opgeven over het jaar 2021. U moet dan het inkomen van uw inkomensverklaring overnemen. Op basis daarvan kunt u een geschikte woning zoeken.

Wat is een inkomensverklaring?

Algemeen

Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar. U kunt deze opvragen bij de Belastingdienst

Wat zijn ‘meeverhuizende personen’?

Algemeen

‘Meeverhuizende personen’ zijn bijvoorbeeld uw kinderen, inwonende familie of vrienden, die met u meeverhuizen naar uw nieuwe woning.

Mag ik mijn nog ongeboren kind inschrijven als meeverhuizende?

Algemeen

Nee. Sinds 1 januari 2016 kunt u tijdens de zwangerschap uw ongeboren kind niet meer inschrijven als meeverhuizende. De Woningwet geeft aan dat ongeboren kinderen niet meetellen bij het bepalen van uw inkomensgroep.

Wat is een zelfstandige woning?

Algemeen

Een zelfstandige woning is een woning met een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals een keuken en sanitair. Wanneer u de keuken/douche deelt met andere bewoners dan is het geen zelfstandige woning.

Ik wil mijn inkomen invullen of veranderen in Thuis in Limburg, hoe werkt dit?

Algemeen

Het inkomen dient ingevuld te zijn in uw profiel. Hieraan kunt u ook een inkomensverklaring van de Belastingdienst koppelen. De uitleg hiervoor staat in Thuis in Limburg als u klikt op: mijn inkomen.

Een medewerker van Nester kan u helpen met het invullen of wijzigen van uw inkomen. Voor een toewijzing van een woning dienen uw inkomensgegevens wel geüpload te zijn in uw profiel.

Ik wil mijn account op Thuis in Limburg verlengen, hoe doe ik dat?

Algemeen

Uw inschrijving moet elk jaar worden verlengd. Heeft u een mail ontvangen van Thuis in Limburg om uw account te verlengen? Kijk dan in uw profiel. Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 077 - 476 77 77. Of stuur een e-mail naar wonen@nester.nl.

Hoe weet ik of ik nog sta ingeschreven als woningzoekende?

Algemeen

U  kunt dit zelf opzoeken in Thuis in Limburg. Mocht u hier hulp bij nodig hebben kunt u contact opnemen met Nester via 077 - 476 77 77. Wij hebben hiervoor uw naam, geboortedatum of inschrijfnummer nodig. Mocht de inschrijving niet meer actief zijn, kan dit tot anderhalf jaar erna nog teruggedraaid worden door Thuis in Limburg. Is het langer dan anderhalf jaar geleden, dan moet u zich opnieuw inschrijven.

Ik heb een blokkade op mijn Thuis in Limburg account, wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact op met de betreffende corporatie. U wordt dan uitgelegd hoe deze blokkade is ontstaan. Heeft u vaker blokkades gehad, dan blijft deze gedurende de aangegeven periode staan. U kunt dan tijdelijk niet reageren op advertenties op Thuis in Limburg. en zal er uitleg worden gegeven.
Heeft u al vaker blokkades gehad, dan blijft deze staan en kunt u de aangegeven tijd niet reageren op advertenties in Thuis in Limburg.

Ik ben uitgeschreven van mijn Thuis in Limburg account, wat moet ik doen?

Algemeen

U wordt uitgeschreven wanneer u een woning heeft geaccepteerd.
Bent u uitgeschreven omdat uw account is verlopen? Dan kunt u eenmalig tot 1 jaar na uitschrijven uw account herstellen. 

Hoe weet ik wanneer ik mijn Thuis in Limburg account moet verlengen?

Algemeen

U ontvangt ongeveer ongeveer vijf weken voor het einde van de inschrijvingsdatum een mail van Thuis in Limburg met het verzoek om uw account te verlengen. Als u inlogt op de website staat er bij uw “Profiel” tot wanneer uw inschrijving geldig is.

Ik kan niet inloggen bij Thuis in Limburg

Algemeen

Neem contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing.

Ik ben AOW’er. Telt mijn eigen vermogen mee als inkomen bij het toewijzen van een huurwoning?

Algemeen

Ben je AOW-er en woningzoekende, dan kun je een verzoek bij ons indienen om je eigen vermogen mee te rekenen als inkomen bij de toewijzing van een woning. Onder eigen vermogen verstaan we spaargeld en vermogen uit je eigen woning. Hier zitten wel wat voorwaarden aan vast. Om dit te beoordelen hebben we de volgende documenten van u nodig:

  • WOZ-waarde van de woning of een taxatierapport van de woning
  • Saldo van de hypotheekstand
  • Recent afschrift/jaaropgaaf van de bank voor spaargeld en beleggingen

Op het moment van een woningtoewijzing willen wij graag nogmaals de meeste recente documenten van u ontvangen. Dit zal, naast uw andere documenten, getoetst worden aan de hand van de wettelijke regelgeving. Het is dus niet zo dat u per definitie een woning toegewezen krijgt als er sprake is van vermogen. 

Wanneer u een AOW’er bent met vermogen kunt u dit niet zelf aanpassen in www.thuisinlimburg.nl Nester kan dit wel voor u doen als de papieren correct en compleet zijn. Wil je dit aanvragen? Stuur dan de gevraagde stukken het verzoek naar wonen@nester.nl met het verzoek deze te beoordelen. 

Ik wil reageren op jullie woning, maar dit lukt niet. Wat moet ik doen?

Algemeen

De huurprijs van de woning past niet bij je inkomen, de huishoudgrootte wijkt af of je valt buiten de doelgroep. Meer weten? Neem hiervoor contact op met Nester.

ik wil een account aanmaken voor TIL, kan ik daarbij geholpen worden?

Algemeen

We kunnen dit niet telefonisch voor je doen. Wel kun je naar ons kantoor in Reuver komen voor hulp bij inschrijven. Ook zijn wij in de oneven weken aanwezig op ons kantoor in Echt (Thaalpad 31a) Heb je geen directe hulp in je omgeving, ga dan naar de bibliotheek. Daar wordt ook hulp geboden bij inschrijvingen. Tip: je inkomensverklaring van de belastingdienst is een verplichte bijlage die je moet toevoegen als bewijs van je jaarinkomen. Zorg dat je deze beschikbaar hebt wanneer je je wilt laten inschrijven. Deze kun je opvragen bij de belastingdienst.

Ik heb meerdere inschrijvingen bij Thuis in Limburg, mag dat?

Algemeen

Je mag niet meer dan één inschrijving hebben bij Thuis in Limburg.

Als je samen op zoek bent naar een woning, moet je ook samen ingeschreven staan. Je kunt dan reageren op woningen die passen bij je of jullie (gezamenlijke) inkomen. Bij het aangaan van het huurcontract wordt de aanvrager tweede medehuurder.

Heb je op dit moment allebei een aparte inschrijving dan is het mogelijk deze samen te laten voegen, met behoud van je eigen inschrijfdatum.  Bij het reageren op woningen telt de oudste inschrijfdatum. Mocht je in de toekomst de inschrijving weer willen splitsen, dan krijg je ieder de eigen inschrijfdatum terug.


Ik stond voorheen ingeschreven bij WoonGoed 2-Duizend, waar is mijn inschrijfduur?

Algemeen

 In 2016 hebben alle woningzoekenden informatie vanuit Woongoed2duizend ontvangen met het verzoek een Thuis in Limburg account aan te maken. Heb je dit toen gedaan? Dan zijn deze inschrijfjaren niet vervallen. Heb je toen geen account aangemaakt, dan zijn de jaren wel vervallen. Het is niet mogelijk om deze jaren alsnog toe nog toe te kennen.