Nieuwe keuken, toilet en badkamer

Denkt u dat uw badkamer, keuken en/of toilet aan vervanging toe is? Dan kunt u daarvoor een aanvraag indienen. U komt in aanmerking voor een renovatie als de technische levensduur bereikt is. 

 • Aanrechtblok: 15 jaar
 • Keuken incl. tegelwerk: 30 jaar
 • Badkamer: 30 jaar
 • Toilet: 30 jaar

Wilt u een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen? Ga naar het formulier Nieuwe keuken, badkamer en toilet. Let op: door de vele aanvragen is er een wachttijd van minimaal 12 maanden.

U kunt ook eerder besluiten om uw keuken, badkamer of toilet te vervangen. U betaalt dan een gedeelte zelf. Dit noemen wij de restwaarde. We informeren u hierover zodra wij de aanvraag verder in behandeling nemen. Lees meer in de folder Nieuwe badkamer, keuken of toilet. 

Als u een tijd niks hoort vragen wij u vriendelijk om geduld te hebben. U krijgt van ons bericht wanneer u aan de beurt bent.

Veel gevraagd over Nieuwe keuken, toilet en badkamer

Kan ik een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen?

Algemeen

Ja, u kunt bij ons een nieuwe badkamer, keuken of toilet aanvragen. Dit kan via het formulier Nieuwe keuken, badkamer of toilet

Wij vervangen de badkamer, het keukentegelwerk en toilet elke 30 jaar. Het keukenblok kan op verzoek van u om de 15 jaar worden vervangen. Deze jaartallen noemen wij de (theoretische) levensduur. Wilt u dat er eerdere vervanging plaatsvindt, dan dient u de resterende jaren, tot aan einde  levensduur, zelf te betalen. We informeren u hierover wanneer u vervanging aanvraagt.

Heeft u een huurachterstand? Dan wordt de vervanging niet uitgevoerd.

Ik heb nog niks gehoord over mijn aanvraag in relatie tot het vernieuwen van mijn badkamer, keuken en/of toilet. Wat moet ik nu doen?

Algemeen

Heeft u een bevestiging gekregen dat uw aanvraag goed is ontvangen? Dan vragen wij u vriendelijk geduld te hebben. Heeft u deze bevestiging niet gekregen, neem dan contact op met ons.

Indien u de informatiebrief heeft gekregen dat uw aanvraag is doorgestuurd naar de aannemer kunt u rechtsstreeks contact opnemen met de aannemer. Het telefoonnummer kunt u terugvinden in de informatiebrief. 

Wanneer vervangen jullie een keuken, badkamer of toilet?

Algemeen

 • Badkamer 30 jaar
 • Keukentegelwerk 30 jaar
 • Keukenblok 15 jaar
 • Toilet 30 jaar

Wat kan ik zelf kiezen bij een nieuwe keuken?

Algemeen

U heeft keuze uit 4 verschillende keuzepakketten (kleurencombinaties) en 2 soorten handgrepen. Wilt u meer dan wij u aanbieden? Geef dit tijdens de opname met de aannemer aan, dan bespreekt hij de aanvullende mogelijkheden met u.

Voor de keuzepakketten verwijzen wij u naar pagina 10 van de folder nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Wat kan ik zelf kiezen bij een nieuwe badkamer of toilet?

Algemeen

U heeft keuze uit diverse wand- en vloertegels. Daarnaast heeft u nog een aantal extra mogelijkheden. Lees de folder Nieuwe badkamer, keuken en toilet voor meer informatie. 

Ik wil dat jullie mijn badkamer, keuken of toilet vernieuwen. Welke stappen moet ik ondernemen?

Algemeen

U kunt bij ons een nieuwe badkamer, keuken of toilet aanvragen. Dit kan via het formulier Nieuwe keuken, badkamer of toilet. 

Ik wil elektrisch koken maar er is geen aansluiting. Is dit alsnog mogelijk?

Algemeen

Dat kan, als de woning hiervoor geschikt is. U heeft hiervoor een Perilex-aansluiting nodig. Dat kunt u aanvragen via het formulier woningverbetering. Het kan zijn dat voor deze woningverbetering een (kleine) huurverhoging wordt berekend.  

Het is niet toegestaan zelf een Perilex aansluiting te realiseren in de woning. Neem gerust contact met ons op.

Heb ik overlast tijdens de verbouwing?

Algemeen

Wanneer er werkzaamheden plaatsvinden in uw woning, ervaart u overlast. Denk hierbij aan stof, lawaai en de aanwezigheid van uitvoerende partijen in uw woning. Dit is helaas niet te voorkomen. Echter probeert de aannemer de overlast zoveel mogelijk te beperken en de werkzaamheden zoveel als mogelijk aaneengesloten uit te voeren. Tijdens de verbouwing kunt u geen gebruik maken van het onderdeel dat vervangen wordt. 

Wij streven ernaar om de werkzaamheden gereed te hebben binnen de onderstaande termijnen. Indien u een volledige badkamer-, keuken- en toiletrenovatie krijgt of er asbest aanwezig is leveren wij maatwerk. Voor de start van de werkzaamheden overlegt de ketenpartner de planning met u. 

 1. Badkamer: 10 werkdagen
 2. Keuken: 6 werkdagen
 3. Toilet: 6 werkdagen
 4. Keuken en toilet: 8 werkdagen
 5. Badkamer en keuken: 10 werkdagen
 6. Badkamer en toilet: 12 werkdagen
 7. Badkamer, keuken en toilet: 12 werkdagen

De aannemer heeft gebeld voor de opname. Wat kan ik verwachten?

Algemeen

De aannemer komt bij u op bezoek en gaat met u in gesprek over de vervanging van uw badkamer, keuken en/of toilet. De aannemer zal de badkamer, keuken en/of toilet opmeten, met u het proces bespreken en een aantal keuzes met u doornemen. Voor meer informatie kunt u de folder raadplegen. 

Ik wil mijn badkamer, toilet of keuken uitbreiden met extra opties. Welke mogelijkheden heb ik?

Algemeen

Nester biedt het 'standaard' pakket aan. Een drietal uitbreidingen voeren wij uit tegen een huurverhoging, zie hieronder: 

 1. Badkamer herinrichten, groter maken op huidige plaats (muurkast bij badkamer).
 2. Badkamer verplaatsen naar 4e slaapkamer.
 3. 2e toilet op badkamer. 

Alle andere uitbreidingen moet u zelf betalen, dit kunt u via de aannemer regelen. Kijk eerst bij woningverandering wat u allemaal mag. Voor sommige zaken moet u eerst toestemming hebben van Nester. 

Ik heb zelf aanpassingen in de badkamer-, keuken- en/of toilet aangebracht. Wat doen jullie met deze aanpassingen?

Algemeen

Tijdens de opname controleert de aannemer of er sprake is van een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Deze voorzieningen worden niet vervangen of teruggeplaatst bij renovatie.

Enkele voorbeelden van ZAV's zijn:

 1. wand-/plafondafwerkingen;
 2. vloerafwerkingen;
 3. elektronische voorzieningen (bijvoorbeeld lampen, wandcontactdozen),
 4. watervoorzieningen (bijvoorbeeld vaatwasser aansluiting, extra tappunten),
 5. keukenkasten zijnde niet standaard (bijvoorbeeld afzuigkapkastje, verlengd aanrechtblad, inhouwapparatuur),
 6. Douche cabine, douchegordijn, plankjes, kastjes en rekjes.

Alle zelf aangebrachte voorzieningen moet u zelf verwijderen voordat de aannemer start met de renovatie. Bent u zelf niet in de gelegenheid om de voorzieningen te verwijderen? Dan kunt u het onze aannemer vragen. Doe dit tijdens de warme opname. De aannemer maakt dan een prijs voor u. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.