Nieuwe keuken, toilet en badkamer

Is uw keukenblok 15 jaar, het keukentegelwerk 30* of uw badkamer of toilet 30 jaar oud? Dan kunt u kosteloos een nieuwe aanvragen. Let op:  In 2021 zijn er veel renovatieaanvragen bij Nester binnengekomen. Deze zijn, wegens budgetoverschrijding, niet allemaal opgepakt. Onderaan dit bericht vindt u meer informatie over de renovaties in 2022.
*De levensduur van keukenblokken en tegelwerk zijn in maart 2022 veranderd. Voorheen was dit 20 jaar, nu respectievelijk 15 jaar en 30 jaar.

Levensduur

Keukenblok: 15 jaar
Keuken incl. tegelwerk: 30 jaar
Badkamer: 30 jaar
Toilet: 30 jaar

Eerder aanvragen

U kunt ook eerder besluiten om uw keuken, badkamer of toilet te vervangen. U betaalt dit dan zelf. We informeren u hierover wanneer u vervanging aanvraagt. Lees meer in de folder Nieuwe badkamer, keuken of toilet. 

Ook in het Nester Magazine van juli 2020 staat op pagina 26 en 27 informatie over het vervangen van badkamer, keuken of toilet.

Wilt u een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen? Ga naar het formulier Nieuwe keuken, badkamer en en toilet.

In 2021 zijn al veel nieuwe badkamers, keuken en toiletten vernieuwd. Wij pakken uw verzoek in 2022 op. Dit doen wij op volgorde. De verzoeken die het eerst zijn ingediend worden als eerst behandeld. Als u een tijd niks hoort vragen wij u vriendelijk om geduld te hebben. U krijgt van ons bericht wanneer u aan de beurt bent.

Veel gevraagd over Nieuwe keuken, toilet en badkamer

Kan ik een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen?

U kunt bij ons een nieuwe badkamer, toilet of keuken aanvragen. Wij vervangen de badkamer en het toilet elke 30 jaar. De keuken elke 15 jaar. Tussentijds vervangen kan, maar dan moet u dit zelf betalen. We informeren u hierover wanneer u vervanging aanvraagt. Dan kunt u dit bij ons aanvragen via het formulier Nieuwe keuken, badkamer of toilet. Hiervoor berekenen wij een huurverhoging. Op het moment van aanvraag mag u geen huurachterstand hebben.

Wanneer vervangen jullie een keuken, badkamer of toilet?

Wij vervangen de badkamer en het toilet elke 30 jaar. Het keukenblok elke 15 jaar en het tegelwerk elke 30 jaar. Dit kunt u zelf aanvragen bij ons. Tussentijds vervangen kan, maar dan moet u dit zelf een restwaarde betalen.

Ik heb nog niks gehoord over mijn aanvraag in relatie tot het vernieuwen van mijn badkamer, keuken en/of toilet. Wat moet ik nu doen?

Het budget is voor dit jaar verbruikt.

Er zijn veel renovatie-aanvragen bij Nester binnengekomen. Deze zijn, wegens budgetoverschrijding, niet allemaal opgepakt. Hierbij verwijzen wij u naar onze informatiefolder op de website  “verbetering badkamer, keuken of toilet” waarin we deze situatie al beschreven.

Uitstel uitvoering renovatie.

De betreffende aanvragen zullen zo snel mogelijk en op datum van aanvraag verder in behandeling worden genomen. Het kan dus voorkomen dat u langer dan verwacht niets hoort over uw aanvraag. Wij vragen u vriendelijk om geduld te hebben. U krijg bericht van ons wanneer u aan de beurt bent.

Wat kan ik zelf kiezen bij een nieuwe keuken?

U heeft keuze uit verschillende kastdeurtjes, aanrechtbladen, wandtegels en spoelbakken. Daarnaast bespreekt de aannemer nog aanvullende mogelijkheden met u. Lees de folder Nieuwe badkamer, keuken en toilet voor meer informatie. 

Wat kan ik zelf kiezen bij een nieuwe badkamer of toilet?

U heeft keuze uit diverse wand- en vloertegels. Daarnaast heeft u nog een aantal extra mogelijkheden. Lees de folder Nieuwe badkamer, keuken en toilet voor meer informatie. 

Ik wil dat jullie mijn badkamer, keuken of toilet vernieuwen. Welke stappen moet ik ondernemen?

U kunt bij ons een verzoek indienen voor het vernieuwen van de badkamer, toiletruimte en keukenblok. Wij noemen dit vraag gestuurd onderhoud. Eventuele kosten van de vervanging zijn afhankelijk van de leeftijd van de badkamer/keuken/toilet. Elk element heeft een vastgestelde levensduur. Is de levensduur bereikt, dan vernieuwen we het kosteloos voor u. Wilt u het element eerder laten vernieuwen, dan vragen we van u een eigen bijdrage. We informeren u hierover wanneer u vervanging aanvraagt. Wanneer we samen tot een overeenkomst zijn gekomen, gaan we over tot vervanging.

Heb ik overlast tijdens de verbouwing?

Wanneer er werkzaamheden plaatsvinden in uw woning, ervaart u overlast. Denk hierbij aan stof, lawaai en de aanwezigheid van uitvoerende partijen in uw woning. Dit is helaas niet te voorkomen. Echter probeert de aannemer de overlast zoveel mogelijk te beperken en de werkzaamheden zoveel als mogelijk aaneengesloten uit te voeren. Tijdens de verbouwing kunt u geen gebruik maken van het onderdeel dat vervangen wordt. 

Aan welke voorwaarden moet mijn badkamer, keuken of toilet voldoen om in aanmerking te komen voor een renovatie?

Om in aanmerking te komen voor uitvoering van de verbetering mag u geen huurachterstand hebben. Daarnaast hanteert Nester een levensduur voor een voorziening (badkamer, keukenblok of toiletruimte). Elke voorziening heeft een bepaald aantal jaren dat deze mee hoort te gaan. Dit noemen we de levensduur van de voorziening. Heeft uw badkamer, keukenblok of toiletruimte de levensduur bereikt? Dan is de verbetering kosteloos. Ook voor het einde van de levensduur kunt u uw voorziening door ons laten verbeteren. Afhankelijk van de resterende levensduur van de voorziening betaalt u een bedrag voor de verbetering; de zogenaamde restwaarde. Het keukenblok moet 15 jaar oud zijn voordat Nester deze vervangt.  Het tegelwerk in de keuken zal pas vervangen worden na  30 jaar. De badkamer en toiletruimte moeten 30 jaar oud zijn voordat Nester deze vervangt.

De aannemer heeft gebeld voor de opname. Wat kan ik verwachten?

Onze aannemer neemt telefonisch contact met u op, om een afspraak voor de opname met u te maken. De aannemer komt bij u op bezoek en voert in overleg met u de onderstaande zaken uit: De te verbeteren voorziening wordt opgemeten. Er worden foto’s genomen van de huidige voorziening De keuzemogelijkheden van ons worden met u besproken en vastgelegd De planning van de uit te voeren werkzaamheden wordt met u besproken u krijgt een aantal documenten ter ondertekening aangeboden. Door ondertekening wordt de opdracht wederzijds bevestigd en vastgelegd. Het betreft de volgende documenten:

- Projectkaart (hierop staat de eventuele restwaarde en huurverhoging vermeld)
- Keuzeformulier Nester (kleur en materiaalkeuzes)
- Keuzeformulier van de aannemers (is tevens geldig als een zelf klussen aanvraag)
- Offerte behorend bij het keuzeformulier van de aannemer (opdrachtbevestiging en akkoord t.b.v. de aannemer).

Ik wil mijn badkamer, toilet of keuken uitbreiden met extra opties. Welke mogelijkheden heb ik?

Nester biedt het 'standaard' pakket aan. Dit is terug te vinden op het keuzeformulier. Een aantal uitbreidingen voeren wij uit tegen een huurverhoging. Alle andere uitbreidingen moet u betalen. Dit kunt u via de aannemer regelen. Kijk eerst bij woningverandering wat u allemaal mag. Voor sommige zaken moet u eerst toestemming hebben van Nester. Er zijn een aantal uitbreidingen die wij uitvoeren tegen een huurverhoging zoals: Badkamer herinrichten , groter maken op huidige plaats zonder wc. Badkamer verplaatsen naar bijv. slaapkamer met wc, mechanische ventilatie  toevoegen. neem hiervoor contact op met de aannemer nadat u een aanvraag heeft gedaan. 

Ik heb zelf aanpassingen in de badkamer-, keuken- en/of toilet aangebracht. Wat doen jullie met deze aanpassingen?

Tijdens de opname controleert de aannemer of er sprake is van een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Deze zelf aangebrachte en/of overgenomen voorziening worden niet vervangen of teruggeplaatst bij renovatie. Dit zijn onder andere wand-/plafondafwerkingen, vloerafwerkingen, Elektronische voorzieningen (bijvoorbeeld lampen, wandcontactdozen), Watervoorzieningen (bijvoorbeeld vaatwasser aansluiting, extra tappunten), keukenkasten zijnde niet standaard (bijvoorbeeld afzuigkapkastje, verlengd aanrechtblad, inhouwapparatuur), Douche cabine, douchegordijn, plankjes, kastjes en rekjes. Alle zelf aangebrachte voorzieningen moet u zelf verwijderen voordat de aannemer start met de renovatie. Bent u zelf niet in de gelegenheid om de voorzieningen te verwijderen? Dan kunt u het onze aannemer vragen. Doe dit tijdens de warme opname. De aannemer maakt dan een prijs voor u. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

Ik wil elektrisch koken maar er is geen aansluiting. Is dit alsnog mogelijk?

Dat kan, als de woning hiervoor geschikt is. U heeft hiervoor een Perilex-aansluiting nodig. Dat kunt u aanvragen via het formulier  woningverbetering.   Het kan zijn dat voor deze woningverbetering een (kleine) huurverhoging wordt berekend.  

Het is niet toegestaan zelf een Perilex aansluiting te realiseren in de woning. Neem gerust contact met ons op.