Sloop en nieuwbouw Rustoord Reuver

Begin 2021 start de sloop van de 20 kenmerkende witte woningen aan Rustoord 1 tot en met 20 in Reuver. Binnenkort verlaten de laatste tijdelijke bewoners van Rustoord hun woning. Nester gaat op deze plek nieuwe sociale huurwoningen bouwen. De komende tijd onderzoekt Nester welke vorm deze nieuwbouw gaat krijgen.

Op slot

Onlangs zijn alle onbewoonde woningen dichtgetimmerd en is het terrein afgesloten met bouwhekken. Dit om ongewenste bezoekers buiten de poort te houden. In de eerste maanden van het nieuwe jaar gaan alle woningen tegen de vlakte. In de tussentijd verkent Nester de opties voor nieuwbouw.

Nieuwbouw

De locatie in Reuver, die dicht bij het centrum ligt, biedt veel mogelijkheden. Nester bekijkt nu hoe we zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de vraag naar sociale huurwoningen in de regio. Daarnaast moeten de plannen passen in de omgeving en financieel haalbaar zijn. Wij stemmen onze idee├źn af met de gemeente Beesel zodat de woningen aansluiten op het woonprogramma en de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Beesel. In het voorjaar van 2021 kunnen we hier meer duidelijkheid over geven. Zeker is dat er minstens 20 nieuwe sociale huurwoningen worden gebouwd.