Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

Voor sociale huurwoningen heeft de overheid besloten dat de huren in 2021 niet stijgen. Voor geliberaliseerde woningen, parkeerplaatsen en garageboxen stijgt de huur wel.

Woont u in een geliberaliseerde huurwoning? 

De overheid heeft bepaald dat de huurprijs van uw geliberaliseerde woning* met maximaal 2,4% mag stijgen. Dit percentage zal Nester dan ook doorvoeren. Het exacte percentage hangt af van de streefhuur van uw woning. De streefhuur is de huurprijs die past bij de kwaliteit van uw woning. Alle huurders waar de huurverhoging voor geldt, ontvangen voor 1 mei bericht.

*een geliberaliseerde woning is een woning met een huurprijs die bij het aangaan van het huurcontract boven de huursubsidiegrens ligt.

Of huurt u een garagebox of parkeerplaats?


De huurprijs van uw garagebox of parkeerplaats stijgt met 1,4%. Alle huurders waar de huurverhoging voor geldt, ontvangen voor 1 mei bericht.

Onze investeringskracht

De huren van sociale huurwoningen worden dit jaar niet verhoogd. Dit is fijn voor de huurder, zo houdt u meer over. Maar wel lastig voor de woningcorporaties. Waarom? Van onze huurinkomsten bouwen wij nieuwe sociale huurwoningen, onderhouden we bestaande woningen en verduurzamen we onze woningen. Dat is onze maatschappelijke taak. Bijna € 300.000 minder inkomsten betekent veel minder investeringskracht.