Eerst zaaien, dan oogsten

In de bloemenbuurt in Echt wordt volop gebouwd aan een nieuwe leefomgeving met veel groen: Bloemenhof. Om dit te vieren plantten JPO, Nester, gemeente Echt-Susteren, Jongen en Mansvelt Infra-ontwikkeling bloembollen. Een kroon op de samenwerking om dit braakliggende terrein in het smalste stukje van Limburg nieuw leven in te blazen. Deze samenwerking is ook een antwoord op de gewenste versnelling van de woningmarkt. Door naar elkaar te luisteren en de mens centraal te stellen, krijg je meer voor elkaar. Bloemenhof omvat diverse woningtypes: koopwoningen, sociale huurwoningen en middenhuurwoningen. 

In 3,5 jaar tijd van een gezamenlijke visie naar oplevering: in mei 2020 werden de eerste zaadjes voor deze samenwerking geplant. Eind 2021 werd het bestemmingsplan vastgesteld om vervolgens in juli 2022 te starten met het bouwrijp maken van het plangebied. In het najaar van 2023, zo’n 3,5 jaar na de eerste gesprekken, zullen de 64 huishoudens intrek nemen in hun nieuwe thuis.

Bloemenhof wordt een project dat sociaal verbindt. Een wijk die bewoners een thuis geeft. Waar je heerlijk kunt wonen in een groene omgeving op steenworp afstand van het centrum van Echt. Waar jong en oud, huurders en woningeigenaren in een veilige en intieme omgeving samenleven.

Inmiddels is de bouw van de 2 appartementencomplexen van Nester gestart. In het begin van 2023 wordt begonnen met de bouw van de koopwoningen van JPO. Naar verwachting bereiken de appartementen en woningen in april 2023 -zo rond de bloeiperiode van de bloembollen- het hoogste punt.

Een mooi voorbeeld van hoe je samen meer bereikt en in een kortere tijd!