PERSBERICHT: samen verder als Nester

Vanaf 1 juli zijn WoonGoed 2-Duizend en Woningstichting Domus samen Stichting Nester. Op 30 juni ondertekenden beide bestuurders onder toeziend oog van de notaris de oprichtingsakte. Deze ondertekening markeert de start van een ambitieuze nieuwe organisatie. Het is de afronding van een kort en krachtig fusietraject. Met Nester kunnen huurders rekenen op een stabiele en sociale huisvester voor de toekomst.

Wat verandert er voor huurders?

De dienstverlening gaat door zoals altijd. Het vestigingsadres is Reuver. Het voormalige kantoor van Woningstichting Domus is vanaf 1 juli gesloten. De grootste verandering is de nieuwe naam, Nester. Kijk op www.nester.nl wat er wel en niet verandert. Let op: sommige contactgegevens zijn veranderd.

Wat gaan huurders merken van de nieuwe organisatie?

Geen grootscheepse veranderingen. Alle medewerkers van beide organisaties zijn overgegaan naar de nieuwe organisatie, dus huurders blijven hun vertrouwde gezichten zien en spreken. In de toekomst meer dan voorheen. Nester wil zichtbaarder worden in de wijken. Daarom wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van wijkteams, dichtbij de huurders. Daarnaast is er dankzij de fusie meer ruimte voor investeringen. Voor het goed onderhouden van woningen. Voor het verduurzamen van woningen. En voor het realiseren van passende nieuwbouw die aansluit op de behoefte in de markt van sociale huur. Met Nester hebben huurders dus een stabiele en sociale huisvester voor de toekomst.

Het Nester-gevoel: een fijn thuis

Directeur-bestuurder Harrie Oosterlee kijkt met een goed gevoel naar de nieuwe organisatie: “Ik ben trots op hoe het fusietraject is verlopen en de snelheid waarin dit is gebeurd. Trots op de inzet van alle medewerkers. Trots op de samenwerking met alle partners, niet in de laatste plaats met de Raden van Commissarissen en de huurdersbelangenverenigingen. En trots op de nieuwe naam en de nieuwe huisstijl. De naam Nester, het logo, de gekozen kleuren, de vormen… Ze weerspiegelen voor mij waar we als organisatie voor staan. We bieden onze huurders – onze klanten – een thuis! Warm, dichtbij, betrokken… Dat gevoel moet doorklinken in alle facetten van onze dienstverlening. We willen gewoon een hele goede huisvester zijn.”