Nieuwbouw Oppe Brik 2 & 3

In september 2019 startte de bouw van twee appartementencomplexen in Offenbeek, Reuver. Deze appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Oppe Brik dat woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend in samenwerking met gemeente Beesel verwezenlijkt. Elk gebouw bevat 28 duurzame huurwoningen, geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. De nieuwe huurders van deze energiezuinige appartementen namen in het derde kwartaal van 2020 hun intrek.

De woningen: energiezuinig & comfortabel

Bijzonder aan deze appartementen is dat het zogenaamde ‘nul-op-de-meter’-woningen (NOM) zijn. Door goede isolatie en slimme installaties is het energieverbruik laag en het binnenklimaat comfortabel. Bij ‘normale bewoning’ wordt het energieverbruik vrijwel geheel gedekt door de energie die wordt opgewekt door het grote aantal zonnepanelen op het dak van het complex.

Verder is in het ontwerp van de appartementen gezorgd voor levensloopbestendigheid. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens en bieden een prettig woonoppervlak. Daarnaast is elk complex voorzien van een eigen parkeerkelder waar de toekomstige bewoners hun auto kwijt kunnen.