Reparatiemelding

Een fijn (t)huis heeft onderhoud nodig. Is er iets kapot? Neem dan contact met ons op. Check eerst wie er verantwoordelijk is voor het verhelpen van het probleem. Dat vindt u in de folder Reparaties van A tot Z
Meer informatie over het service-abonnement kunt u vinden op de pagina Service-abonnement. 

LET OP; wanneer u een reparatie via het online formulier heeft gemeld, dan wordt u teruggebeld door onze reparatieservice. Dit kan voor u een onbekend nummer zijn en begint met 045.

Reparatiemelding doorgeven

Via het formulier Reparatiemelding kunt u een reparatie melden.

Veel gevraagd over Reparatiemelding

Mijn reparatie is niet naar tevredenheid opgelost. Wat kan ik doen?

Algemeen

Bent u niet tevreden over de reparatie? Neem dan contact op de aannemer die de reparatie heeft uitgevoerd. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact met ons op.

Hoe meld ik een reparatie die spoed heeft?

Algemeen

Heeft uw verzoek spoed? Bijvoorbeeld omdat er een gevaarlijke situatie ontstaat of de schade steeds groter wordt. Neem dan contact met ons op via 077 - 476 77 77 (keuze 9). Buiten kantoortijden schakelen we u door met onze storingsdienst.

Ik heb een verstopping in mijn badkamer, keuken of toilet. Wie lost dit op?

Algemeen

Een kleine verstopping kunt u vaak zelf verhelpen. Bijvoorbeeld een gootsteen die niet goed doorloopt.

Tip om verstopping te voorkomen. Plaats een zeefje bij de afvoeren in bijvoorbeeld het aanrecht en de douchebak. Giet regelmatig kokend water met daarin soda opgelost door de gootsteen om de afvoer schoon te houden.

Is uw gootsteen echt verstopt?

Neem dan contact met ons op via 077 - 476 77 77 (keuze 9). Als u de verstopping zelf veroorzaakt heeft, dan betaalt u zelf de kosten voor ontstopping. Het ontstoppingsbedrijf beoordeelt dit.

Hoe kan ik problemen zoals een verstopping in mijn riool melden?

Algemeen

Neem contact met ons op via het telefoonnummer 077 - 476 77 77 (keuze 9).

Heeft de bewoner de verstopping zelf veroorzaakt? Dan betaalt de huurder zelf mee aan de kosten voor het ontstoppen. Het ontstoppingsbedrijf beoordeelt dit. De maximale kosten zijn €85.

Hoe meld ik een reparatie in het weekend of 's avonds?

Algemeen

Buiten kantoortijden kunt u alleen spoedreparaties melden. Bel ons algemeen telefoonnummer 077 - 476 77 77 (keuze 9). U wordt dan met onze storingsdienst doorverbonden. Zij beoordelen of er met spoed actie moet worden ondernomen of dat het kan wachten. Voorbeelden van spoedmeldingen zijn grote lekkages, stroomuitval in de hele woning of als de verwarming het niet doet.

Mijn riolering is verstopt. Wat kan ik zelf doen om dit te verhelpen?

Algemeen

Een kleine verstopping kunt u vaak zelf verhelpen. Bijvoorbeeld een gootsteen die niet goed doorloopt.

Tip om verstopping te voorkomen

Plaats een zeefje bij de afvoeren in bijvoorbeeld het aanrecht en de douchebak. Giet regelmatig kokend water met daarin soda opgelost door de gootsteen om de afvoer schoon te houden.

Is uw gootsteen echt verstopt?

Neem dan contact met ons op via 077 - 476 77 77 (keuze 9). Als u de verstopping zelf veroorzaakt heeft, dan betaalt u zelf de kosten voor ontstopping. Het ontstoppingsbedrijf beoordeelt dit.

Ben ik verplicht om een rioolverzekering af te sluiten?

Algemeen

Nee, dat is niet verplicht.

Kan ik een rioolverzekering afsluiten bij jullie?

Algemeen

Nee, dat is niet mogelijk.

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak gemaakt met de monteur. De monteur is niet op de afgesproken tijd aanwezig. Wat nu?

Algemeen

We vertrouwen erop, dat onze aannemer het werk zo goed mogelijk uitvoert en op de afgesproken tijd aanwezig is. Natuurlijk kan het altijd voorkomen, dat er eens iets misgaat, bespreek dit dan eerst met de betreffende aannemer. Komt u er samen niet uit, dan kunt u contact opnemen met de Contractbeheerder van Nester via het telefoonnummer 077 - 476 77 77.

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak met de monteur gemaakt. Nu wil ik de afspraak verzetten. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Voor het verzetten van een afspraak kunt u met onze technische dienst contact opnemen via het telefoonnummer 077 - 476 77 77 (keuze 9).

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak met de monteur gemaakt. Nu wil ik de afspraak afzeggen. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Voor het annuleren van een afspraak kunt u met onze technische dienst contact opnemen via 077 - 476 77 77 (keuze 9).

Ik heb een brief gekregen van Nester dat er werkzaamheden uitgevoerd worden, maar de aangegeven datum komt mij niet goed uit.

Algemeen

Nester voert deze werkzaamheden niet zelf uit, maar heeft afspraken gemaakt met bedrijven die deze uitvoeren. In de brief die u heeft ontvangen staat altijd de aannemer vermeld en hoe u hen het beste kunt bereiken.

Ik heb afspraak met een aannemer, maar ik ben verhinderd. wat moet ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact de aannemer via onze reparatielijn. U kunt het algemene nummer van Nester bellen 077 - 476 77 77 keuze nummer 9.

Ik wil graag nieuwe deuren in mijn woning. Hoe kan ik dit regelen?

Algemeen

Binnendeuren worden niet standaard vervangen door Nester. Zijn de scharnieren stuk of versleten, dien dan een reparatieverzoek in. Dat kan via onze website https://www.nester.nl/reparatie/ of telefonisch via 077-476 77 77 keuze 9.

Tijdens verduurzamingswerkzaamheden kan het zijn dat de voordeur en-/ of achterdeur van de woning wel vervangen wordt. Dit is echter afhankelijk van de staat en of deze technisch nog in orde zijn. De aannemer die het verduurzamingsproject uitvoert beoordeelt dit.

Het water in mijn woning moet afgesloten worden. Waar kan ik de hoofdkraan vinden?

Algemeen

De hoofdkraan bevindt zich in de meeste gevallen in de meterkast, naast de watermeter die zich vaak rondom de hoofdkraan bevindt. Je kunt de hendel van de hoofdkraan de andere kant opdraaien om deze te sluiten. De hendel staat dan haaks op de waterleiding.

Het is sterk aan te raden enkele kranen in huis even kort open te zetten na het afsluiten van de hoofdkraan. Zo weet je zeker dat er geen druk meer op de waterleidingen staat. Als er weer druk op de waterleidingen kan worden gezet dan draai je de hoofdkraan weer open, de richting van de hendel loopt dan weer met de waterleiding mee. Als de hoofdkraan voor langere tijd afgesloten geweest is, is het belangrijk om alle kranen in huis een paar minuten te spoelen door ze open te zetten. Dit voorkomt de kans op legionella.

Mijn reparatieverzoek is afgewezen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Een fijn (t)huis heeft onderhoud nodig. Als bewoner zorg je samen met ons voor het onderhoud van de woning. Als je ingediende reparatieverzoek afgewezen is door onze reparatieservice, dan kan dit ermee te maken hebben dat de reparatie door jou als bewoner opgelost moet worden of dat de reparatie onder het serviceabonnement valt.

Een reparatie die valt onder het serviceabonnement zal alleen opgelost worden als je een serviceabonnement bij Nester afgesloten hebt. Heb je geen serviceabonnement, dan dien je de reparatie zelf op te lossen.

Wil je een reparatie melden? Check dan eerst wie er verantwoordelijk is voor het verhelpen van het probleem. Dit kun je hier terugvinden in de folder “reparaties van A tot Z”. 

Ik heb stankoverlast in mijn woning. Wat kan ik hieraan doen?

Algemeen

Rioollucht
Als je een rioollucht ervaart in de woning adviseren we je alle sifons die aanwezig zijn in de woning na te lopen en indien nodig te vullen met water. Het kan namelijk zijn dat een sifon droog staat waardoor je te maken krijgt met stankoverlast. Het ruikt dan naar riool. In de meeste gevallen is een aantal uur na het vullen van de sifons de rioollucht verdwenen. Zet ramen en deuren tegen elkaar open zodat de stank uit de woning verdwijnt.

Ervaar je rioollucht op een plek waar geen sifon zit? Dien dan hier een reparatieverzoek in via ons digitale reparatie melden formulier of telefonisch via 077-476 77 77 keuze 9. 

Vuilnislucht
Tijdens warme dagen kan vuilnis in je afvalcontainer gaan broeien, dat vervolgens een vuilnislucht veroorzaakt. Zorg ervoor dat je het vuilnis goed opruimt en tijdig je afvalcontainer laat ledigen en schoonmaakt. Op die manier loop je minder risico op een vuilnislucht.

Ongedierte/ kadavergeur
Als stank in huis niet afkomstig is van de riolering of van buiten, dan is er een kans dat de stank toe te wijden is aan ongedierte in huis. Een kadavergeur ruik je wanneer er ergens in of onder het huis, boven het plafond of tussen de muren een dood dier ligt.

Als je last hebt van ongedierte in de woning of vermoeden hebt van een kadaver, neem dan zelf contact op met een ongediertebestrijder.