Verduurzaming woningen

Tot 2030 verduurzaamt Nester samen met haar partners Maasveste Berben Bouw en Pex Dakbedekkingen ruim 3000 van haar huurwoningen. Dat doen we vanwege het klimaat en energielabel. Maar ook voor u als huurder. Door te verduurzamen wordt uw wooncomfort namelijk hoger en uw energierekening lager.

Het verduurzamen van een woning beslaat een heel proces. Wij kunnen ons voorstellen dat u daar vragen over heeft. Daarom beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld het stappenplan, de planning en de werkzaamheden.

Verder maken we met infographics, animaties en video’s ingewikkelde informatie toegankelijk voor huurders.

Veel gevraagd over Verduurzaming woningen

Ik heb een vraag over het verduurzamingsproject. Waar kan ik deze stellen?

Is de verduurzaming aan uw woning gestart? Dan kunt vanaf dat moment de vragen stellen aan de betreffende partner. Is bij u nog geen verduurzamingsproject gestart of als een verduurzamingsproject is afgerond? Stel uw vraag dan aan Nester.

Wat doen jullie aan het verbeteren van de isolatie van mijn woning?

Wij maken de komende jaren ruim 3000 woningen duurzamer. Hierbij starten we bij de woningen met een laag energielabel. Denk hierbij aan het aanbrengen/verbeteren van isolatie van vloeren, gevels, daken, het plaatsen van HR++ glas en zonnepanelen. Ook plaatsen we we energiezuinige mechanische ventilatie voor goede ventilatie in de woning. 
Alleen voor zonnepanelen vragen wij u een gebruikersvergoeding. 

We maken voor elke woning een plan op maat.

Wanneer is mijn woning aan de beurt voor de verduurzaming?

Op dit moment verduurzamen wij de minst energiezuinige woningen. Daarna komen iets jongere - en daardoor ook iets energiezuinigere - woningen aan de beurt.

Wijk voor wijk

Nester heeft - net als andere corporaties - niet de middelen en capaciteit om alle woningen in één keer aan te pakken. Daarom doen wij dat wijk voor wijk. 

Voorbereiding

De voorbereidingen beginnen al een hele tijd voordat voordat we starten met de werkzaamheden. Eerst brengen we de verduurzamingsmogelijkheden van de woningen in uw wijk in kaart. U krijgt van tevoren een brief.

Dan gaan wij plannen maken voor de komende tijd. U hoort dan een tijdje niks van ons. Op de achtergrond maken we afspraken met aannemers, planningen en andere voorbereidingen. 

Afspraak bij u thuis

Bij de start van de werkzaamheden komen we voor een gesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek ontvangt u ook onze duurzaamheidsklapper met daarin alle informatie die u nodig heeft. Gedurende de werkzaamheden informeert de projectleider u als er iets is en tijdens de oplevering vindt er nogmaals een persoonlijk gesprek plaats.

Ik krijg zonnepanelen, verduurzaming of woningverbetering. Wat moet ik doen?

Als een project bij u gestart is dan kunt u vanaf dat moment de vragen stellen aan de betreffende partner; Pex Dakbdekkingen via 0475-461737 of Maasveste Berben Bouw via 0475-538939

Is bij u nog geen verduurzamingsproject gestart of zijn de werkzaamheden al afgerond?
Dan kunt u uw vragen stellen aan Nester.

Als een woningverbetering bij u gestart is, dan kunt u uw vragen ook stellen aan Nester.

Mijn woning wordt verduurzaamd. Hoe gaat dit in zijn werk?

Het verduurzamen van een woning beslaat de volgende stappen:

o   Voorbereiding:
Eerst beoordelen wij de woningen in uw wijk om de verduurzamingsmogelijkheden in kaart te brengen. Dan gaan wij plannen maken. U hoort een hele tijd niets van ons.

o   Afspraak bij u thuis:
Voordat we met de werkzaamheden starten, komen we voor een gesprek bij u thuis zodat u over alle nodige informatie beschikt.

o   Aan de slag:
De verduurzamingspartners voeren de werkzaamheden per klus uit. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld eerst in de hele straat de spouwmuurisolatie vervangen, om daarna overal HR++ glas te plaatsen. Daarnaast wordt de meterkast nagekeken en geschikt gemaakt om in de toekomst elektrisch te kunnen koken. 

o   Oplevering:
U krijgt uitleg over water is gedaan en hoe alles werkt.

o   En nu verder…
Onze digitale energiecoach Kees geeft u tips over duurzaam wonen.

 

Is het verduurzamen van mijn woning verplicht?

Omdat het gaat om noodzakelijk onderhoud, is het verduurzamen van de woning verplicht. Wel kiest u zelf of u zonnepanelen op uw dak wilt of niet. 

Jullie zijn woningen in mijn straat aan het verduurzamen. Kan mijn koopwoning worden meegenomen in de werkzaamheden?

Ja dat is mogelijk. U kunt contact opnemen met Nester via 077 - 476 77 77 of mail sturen naar wonen@nester.nl. Wij geven dit door aan duurzaamheidspartner die later contact met u zal opnemen. U kunt natuurlijk ook altijd zelf de duurzaamheidspartner aanspreken ter plaatse.