Nieuwbouw Bredeweg

Nester is eigenaar van de Bredeweg 237 in Roermond. In 2018 werd besloten het toenmalige woonzorgcomplex te slopen en er vervangende nieuwbouw te plaatsen.

Empathisch wonen

Voor het nieuwe gebouw worden 59 sociale huurappartementen gebouwd, waarbij de verbinding tussen wonen en zorg blijft bestaan. Bijzonder aan deze woningen is het concept 'Empathisch Wonen'. Samen met de Technische Universiteit Eindhoven werken wij aan een woning, die vooruitkijkt en meedenkt met de behoefte van de bewoner. Hiermee wordt de zelfstandigheid bevorderd en kan de huurder langer in zijn of haar woning blijven wonen.

Planning

In november 2020 is gestart met de eerste ruwbouw. In juli 2021 bereikten we het hoogste punt, een mijlpaal! De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2022. Deze woningen worden verhuurd via Thuis in Limburg vanaf 1 november 2021 om 19.00 uur. 

Bekijk de video die we maakten op de dag dat het hoogste punt werd bereikt (juli 2021)

Veel gevraagd over Nieuwbouw Bredeweg

Is het schrijven van een motivatiebrief verplicht?

Ja, zonder motivatiebrief komt u niet in aanmerking. Wij vinden het belangrijk om de juiste groep huurders te vinden voor Bredeweg.

Kan ik zelf een specifieke woning kiezen?

U kunt uw voorkeur voor bouwlaag en straat-/tuinzijde aangeven op het motivatieformulier. Wij proberen hier rekening mee te houden. Als meer mensen dezelfde voorkeur hebben, geven we voorrang door middel van de inschrijfduur op Thuis in Limburg.

Is er een oplaadpunt voor mijn scootmobiel?

Ja, elk appartementtype heeft een berging met een oplaadpunt.

Kan ik ook parkeren bij de Bredeweg?

Parkeerplaatsen zjn niet inbegrepen, wel zijn er parkeerplekken te huur.

Heb ik een keuze in de kleur van mijn keuken of badkamer?

Nee, deze keuze is al in een vroege fase gemaakt. De verschillende kleur- en materiaalcombinaties zijn willekeurig over de appartementen verdeeld.

Ik sta ingeschreven bij PSW, wat moet ik dan doen?

Dan vindt de toewijzing via PSW plaats. U reageert dan niet via Thuis in Limburg.

Ik sta ingeschreven bij Proteion, wat moet ik doen?

10 woningen zijn bestemd voor cliënten van Proteion met een ZZP 4, 5 of 6-indicatie. Valt u in deze indicatie en staat u ingeschreven bij Proteion? De Proteion-appartementen worden apart geadverteerd op Thuis in Limburg. Deze komen vanaf begin december 2021 online en dan kunt u hierop reageren.