Jaarlijkse huurverhoging

De meeste producten en diensten worden elk jaar een beetje duurder. Dit geldt ook voor sociale huurwoningen. Woningcorporaties mogen volgens de landelijke regels elk jaar een huurverhoging doorvoeren om deze stijging op te vangen. Dit jaar (2021) is anders dan anders. De overheid heeft besloten dat de huren van de sociale huurwoningen niet gaan stijgen (dit noemen we huurbevriezing).

Huurt u geen sociale huurwoning van ons?

Woont u in een geliberaliseerde huurwoning of huurt u een parkeerplaats of garagebox? U wordt voor 1 mei hierover geïnformeerd. De huurverhoging wordt berekend over uw netto huurprijs.

Veel gevraagd over Jaarlijkse huurverhoging

Wat is de hoogte van de jaarlijkse huurverhoging?

Dit wordt elk jaar opnieuw bepaald door de overheid.

Wanneer ontvang ik bericht over de jaarlijkse huurverhoging?

Ieder jaar sturen wij u voor 1 mei de huurverhogingsbrief. In de brief vertellen we u of uw huur omhoog gaat en wat de nieuwe huurprijs wordt.

Wanneer wordt de jaarlijkse huurverhoging doorgevoerd?

Elk jaar op 1 juli worden de huurprijzen in Nederland aangepast volgens richtlijnen van de overheid. Ieder jaar ontvangt u van ons voor 1 mei een brief met daarin de huurverhoging voor dat jaar.

Hoe wordt de hoogte van de jaarlijkse huurverhoging bepaald?

Volgens de wet mag Nester de huur ieder jaar per 1 juli verhogen. Het ministerie bepaalt de minimale en de maximale huurverhoging. In april krijgt u een brief met het nieuwe bedrag.

Moet ik na de jaarlijkse huurverhoging zelf mijn huurtoeslag wijzigen bij de Belastingdienst?

Wij geven de jaarlijkse huurverhoging door aan de Belastingdienst. Dat hoeft u zelf dus niet te doen. Meer informatie hierover vindt u op www.toeslagen.nl van de Belastingdienst.

Moet ik na de jaarlijkse huurverhoging zelf de hoogte van mijn huurbetaling aanpassen?

Betaalt u via automatische incasso, dan hoeft u niets te doen. Betaalt u zelf de huur, of doet iemand anders dat voor u, dan moet u het maandelijkse bedrag aanpassen.

De gegevens waarop jullie de jaarlijkse huurverhoging baseren, kloppen niet. Wat kan ik doen?

U kunt een bezwaarschrift tegen de huurverhoging indienen.