Overlijden melden

Maak uw keuze

Gerelateerde vragen

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De minimale opzegtermijn is 1 maand. De huur kan iedere dag van de maand opgezegd worden. De opzegtermijn gaat in op de datum van ontvangst van het ingevulde formulier inclusief de overlijdensakte. 

Meer over dit onderwerp

Eén van mijn ouders is overleden. Kan ik als kind het huurovereenkomst overnemen?

Algemeen

In principe kunnen kinderen niet de huurovereenkomst overnemen. Kinderen van hoofdhuurder(s) kunnen alleen in aanmerking komen voor evt. medehuurderschap wanneer zij ouder zijn dan 30 jaar en altijd op het betreffende adres hebben gewoond.

Meer over dit onderwerp

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Ja, u kunt hiervoor het formulier overlijden melden. Dit formulier kunt u online invullen of downloaden en via e-mail of post sturen. 

Meer over dit onderwerp

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Is uw overleden partner niet uw echtgenoot of geregistreerde partner, maar staat uw naam op de huurovereenkomst (evt. als medehuurder)? Dan mag u in de woning blijven wonen.

Staat uw naam niet op de huurovereenkomst, dan mag u niet in de woning blijven wonen.

Meer over dit onderwerp

Mijn partner is overleden. Kan ik het huurovereenkomst overnemen?

Algemeen

  • Is de overledene uw echtgenoot of geregistreerde partner, dan mag u in de woning blijven wonen.
  • Is uw partner niet uw echtgenoot of geregistreerde partner, maar staat uw naam ook op de huurovereenkomst (als medehuurder)? Dan mag u ook in de woning blijven wonen.
  • In alle andere gevallen mag u niet in de woning blijven wonen of de huurovereenkomst overnemen.
Meer over dit onderwerp

Ik ben erfgenaam van een persoon die overleden is die ingeschreven staat als woningzoekende. Hoe regel ik de uitschrijving?

Algemeen

Dit kan via het account van deze persoon op www.thuisinlimburg.nl. Heeft u zelf geen toegang tot het account? Dan is het niet mogelijk om via de website uit te schrijven. U kunt dan contact opnemen via info@thuisinlimburg.nl. Vermeld daarbij, wanneer u dat heeft, het inschrijfnummer en de reden van uitschrijving. 

Meer over dit onderwerp

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

In geval van overlijden van de huurder kan de huur enkel opgezegd worden door een erfgenaam. U dient ook een kopie van de overlijdensakte af te geven en het formulier overlijden melden. Dit formulier kunt u online invullen of downloaden en via email of post opsturen. Ook kunnen wij bij twijfel een notariële verklaring van erfrecht opvragen om aan te tonen dat u de gerechtigde erfgenaam bent. De notariële verklaring van erfrecht hoeft enkel op verzoek van Nester aangeleverd te worden.

Meer over dit onderwerp